Nyårsafton

Det här året firades nyår hemma hos mina föräldrar, de senaste åren har vi firat nyår i Borås men i år hade de magsjuka där nere så vi stannade hemma för att slippa riskera att bli sjuka. Vi får åka ner och hälsa på lite senare sen istället.


Här är vår lilla partypingla, hon va nyårsfin för oss alla tror jag.


Jag älskar verkligen den här klänningen, så söt, måste bli lite kalas här framöver så hon kan ha den på sig fler gånger.


Jag lagade maten med lite hjälp från Niklas. Till förrätt blev det räkbakelse, jag gjorde likadana förra året till förrätt men då lyckades jag få dem lite snyggare.


Till varmrätt serverades entrecote med klyftpotatis och sallad.


Efterrätten blev vaniljpanacotta med hjortronsås.Vi trodde nästan att Linnéa skulle vara vaken över tolvslaget, hon va så trött men vägrade sova. Fem i tolv orkade hon dock inte hålla ögonen öppna mer utan somnade i mammas famn. Fyrverkerier hade hon dock hunnit se i alla fall för kändes som att det smällde från och till hela kvällen runt om.


Nu har vi skålat ut 2014 som alltid kommer ha speciell plats i mitt hjärta, in med 2015 som har mycket roligt att erbjuda.

Maj 2014

Första marknaden som besöktes i år va i Rättvik, fördelen med att vara föräldraledig är att man kan åka på sådana grejer när andra jobbar.


Vi hade jättebra väder så det va ändå mycket folk ute.


För mig är det obligatoriskt att äta en munk..


.. För Niklas är det att spela på chokladhjul.


Vi köpte dessa knivar som är riktigt bra, enda nackdelen är att jag lyckats missfärga en med paprika då jag inte diskade av den direkt.


Det va jobbigt att gå på marknad för lilltjejen somnade nästan direkt vi kom hem.


Det är under de tillfällena man får passa på att umgås på tumanhand.


Linnéa invigde babygymmet och trivdes ganska bra där under, detta är Jennifers gamla.


Under ett av sina norgejobb köpte Niklas med sig detta hem till mig, speciell kombination men helt okej.


Linnéa fick en liten kanin på posten av Assar, den har varit väldigt populär.
Jag såg att en tjej hade lagt ut på Facebook att hon sålde begagnade barnkläder i en butik utanför Mora så jag tog med mig Niklas och Linnéa dit för att kolla om vi kunde hitta lite nya kläder, detta kom vi hem med till en kostnad av 123kr.


Vi hade fått en tavla för att göra avtryck i i present av min moster Susanne så vi gjorde ett gemensamt försök att få dit Linnéas hand och fot, för att inte sammarbeta blev resultatet faktiskt bra.


Familjen Swedengren har en stuga på Sollerön så de kom upp ett par veckor i maj, här inspekterar Benjamin Linnéas gym. Vi tog en tur till Ikea för att inhandla en hylla till Linnéas rum.


Bästa hjälpredan.
14 maj va det dags för årsmöte i vår bostadsrättsförening, jag gjorde mitt första årsmöte som ordförande, det gick bra och jag fick en del beröm av medlemmar efteråt.


Vi hade grillkväll med Swedengren, vi åt revben och grönsaksspätt, de gör verkligen otroligt goda revben, men det tar tid.


Hanna och Benjamin kollar så gubbarna gör som de ska.
Det blev lite bus medans maten låg på grillen.


Här sitter de små och väntar.


Niklas och Fredrik åkte till Stockholm och kollade på finalen av svenska cupen så då passade jag och Hanna på att umgås tillsammans med de små.


Jag byggde upp tornet och Benjamin rev ner, en rolig lek enligt lillgrabben.


Linnéa fick hålla sig under parasollet.


Elfsborg vann cupen och Niklas lyckades fånga en av buketterna, denna stod länge på vårt köksbord.


När vi va på Ikea tidigare hade vi äntligen lyckats hitta krukor till vår rabatt, som vi har letat. 


Vi köpte även dessa söta på öob.


Jag tror att Jennifer försöker ta ett kort på henne och Linnéa, L ser inte ut att sammarbeta så bra haha. 


Årets första glass.


Linnéa upptäckte sina tår och tyckte att det va jättekul att ligga och pilla på dessa.Pappa hade köpt en husvagn så vi va nere och kollade in denna.


Snyggaste syrran ;)


Linnéa lärde sig att ligga på mage och lyfta nacken, duktig tjej.


28 maj va det dags för Lantmäteriets årliga go-carttävling, Lars va gullig och fixade barnvakt åt mig så jag kunde vara med, Britta va snäll och ställde upp. Tävlingen körde vi i Rättvik då deras bana är mycket roligare, den är både längre och kuperad.


Linnéa skötte sig jättebra och sov nästan hela tiden.


Jag körde in på placering fem av elva så jag är nöjd, min styrka är att folk har svårt att komma om mig, men det är väl så man ska göra, ta plats och ligga i rätt spår. Får se om det blir någon mer go-carttävling för mig framöver, Mats tyckte ju att vi skulle försöka dra ihop nåt i sommar om jag hade vägarna förbi under semestern, vi får väl se :)


Efter tävlingen åkte vi alla hem till Britta och grillade korv, hon bor i Rättvik så det va inte så långt bort.
Hon bor otroligt fint med utsikt över Siljan, såhär skulle jag lätt kunna ha en sommarstuga.

LekstugaVi har uppdaterat hyllan i Linnéas rum med några av julklapparna hon fick, bland annat den fina födelsetavlan och settet att hamra på som hon fick av Jennifer. 


Så himla gullig tavla.
Linnéa gillar sin Bobbycar, hon kan ta sig bakåt med den men det dröjer nog inte länge innan hon även kan trampa sig framåt.

Grejerna får inte ligga kvar många sekunder på hyllan men de är ju till för att lekas med så de gör inget. Medans jag skrev detta inlägg hade L ut alla klossar på golvet (100 stycken) så det är bara att börja plocka tillbaka innan vi gör oss iordning för att åka och laga lite nyårsmat.

RSS 2.0