Invigt köket

Idag har vi invigt det nya köket.


Niklas fick sig en kopp kaffe till frukost, som han har längtat efter att få leka med sin nya maskin.


Mamma va ledig idag så vi bjöd över henne på lunch, det blev lins- och morotssoppa med tomater, jag tror att Linnéa va den som tyckte soppan va godast för hon åt två skålar och sa mmm efter nästan varje tugga :)


På eftermiddagen åkte vi och hämtade paketet med de resterande handtagen till skåpen så nu sitter alla uppe, vi va även och beställde kakel vilket skulle vara här i mitten av nästa vecka. Nu väntar vi bara på att rörmokaren ska bli frisk så han kan komma och göra sitt :)

SkåpshandtagDet här va en bra uppfinning!

Jag frågade snickarna som varit här och hjälpt oss med köket om de hade nåt bra tips för hur man skulle få till handtagen på luckorna, jag ville ju inte pajja fler skåpsluckor, så de va gulliga och lånade ut en mall till oss och snacka om att det underlättade något enormt. 


Elgiganten som vi beställt köket genom hade beställt för långa handtag till en början så vi väntar nu på att sista leveransen ska komma, förhoppningsvis är den här imorgon. Vi har i alla fall förberett alla skåp och lådor så hålen är borrade och de handtag som vi hade hemma sitter på plats. Det är lite småpyssel kvar men idag fick vi i alla fall spis och ugn inkopplat (och självklart Niklas efterlängtade kaffemaskin) så nu kan vi börja laga mat i vårt nya kök. Vatten och avlopp måste dock kopplas in och så fort vi fått upp kaklet kommer det bilder på hela köket :)

BarnmässanDet blev en tur till barnmässan idag, en mysig mässa med flera bra utställare, men liksom att trädgårdsmässan hade vissa ologiska utställare fanns det sådana även här, vad gör tillexempel gräsklippare på en barnmässa? Aja vi hade i alla fall en trevlig dag i Karlstad.


Linnéa fick hälsa på räven, tyvärr fick jag inte kort på när de hälsade på varandra.


Det blev några inköp till Linnéa, bland annat dessa mössor att ha i vår.


Två tröjor som även kan användas som en lättare jacka.


Den här boken verkar jättebra, författaren va också en jättegullig tjej. Nu ska vi träna hela familjen tillsammans.


Det blev även tre böcker till Linnéa som ska vara bra när man lär sig prata.


Vi passade även på att fråga om författarna inte ville signera böckerna vilket de va jättegulliga och gjorde.
Vi avslutade Karlstadsbesöket med att åka förbi sommarlagret och Ikea för att kolla på deras utbud avseende fotöljer, är svårt att veta exakt vad man vill ha.RSS 2.0