Soligt

Idag när vi kom hem från dagis/jobbet så va de riktigt varmt ute, Linnéa ville bada men eftersom jag hade plockat ner poolen under helgen letade jag istället fram hennes gamla badbalja och fyllde med vattan, där lekte hon och plaskade i nästan en timme.

Under eftermiddagen/kvällen va jag tvungen att klippa gräsmattan, den hade blivit riktigt lång på sina ställen eftersom vädret inte direkt har tillåtit mig att klippa tidigare. Gräsklippning är igentligen Niklas syssla men eftersom man är gräsänka (fattar ni humorn) så fick jag fixa de.

Mamma orkade inte laga kvällsmat till dem så de kom till oss och åt istället, det blev kebab med ris plus grönsaker, alltid trevligt att vara några fler runt matbordet.

Örebro

Strax innan lunch idag åkte jag, Linnéa, mamma och Jennifer till Marieberg för att kolla i lite butiker, mamma skulle kolla efter liten nya kläder inför hennes semester i USA som hon åker på om några veckor och jag behövde köpa nya byxor till Linnéa då hon vuxit ur de flesta under sommaren.

Jag hittade en jättesöt trenchcoat i Linnéas storlek som va urgullig men jag kände inte riktigt att den kommer bli använd så mycket då den säkert inte är så smidig att leka i så struntade att köpa den, även om hon blev hur charmig som helst.

Därefter hittade hon en morgonrock som hon satte på sig och sprang runt i. Jag kan ju säga att det är en busig tjej vi har som tittar allt för mycket på hur vi andra gör, tex ska hon gå och känna på alla plagg hon passerar, liksom jag gör när det är något som verkar intressant. Vi åt lunch (Kina buffé) och strosade runt i ganska många timmar, man blir seg av att shoppa och en trött mamma och en trött tjej blir ingen bra kombo, jag och Linnéa hade våran dust på slutet där jag fick ta ut henne ur butiken och sitta i soffan utanför så hon skulle lugna ner sig lite men annars va hon duktig och orkade med mer än vad en annan hade gjort i den där åldern. Vi fick i alla fall med oss fyra par byxor, en långärmad topp och en höstmössa till Linnéa samt ett linne och ett par träningsskor (min födelsedagspresent av mor och far) till mig, de andra fick också med sig en del grejer.

Fredag

Äntligen helg! Ska bli skönt att vara ledig ett par dagar och slippa ställa väckarklockan, nu har jag ju min personliga väckarklocka ändå i form av Linnéa men hon kan vara ganska nöjd med att sitta i sängen och kolla på Pippi eller Bolibompa en stund och det gör att en annan kan ligga kvar i sängen en stund till.

Ikväll hade vi blivit hembjudna till Jennifer och Robin på mat, supergott allting. Det blev rökt fläskfilé på grillen tillsammans med en massa tillbehör. Jag och Linnéa va de som fick bryta upp först, L blev jättetrött efter maten så vi åkte nog till och med innan alla hade ätit upp. Lilltjejen somnade till och med i bilen på väg hem och då tar det kanske fem minuter hem. Väl hemma bytte jag om på en halvsovande tjej, stoppade henne i sängen och sen hällde jag upp ett varmt bad till mig, det blev till och med så varmt att det va svårt att komma till en början men det va skönt och avkopplande. Nu väntar faktiskt sängen så god natt alla där ute!

RSS 2.0