Tjejvasan och min tjejklassiker avklaradGårdagen började i en mörk bil med målet att åka till Dalarna, där var det dags för tjejvasan för min del. Med mig i bilen hade jag Niklas, mamma och pappa, Linnéa stannade hemma med Jennifer istället vilket jag tror va ett bra beslut.


Det blev ett litet stopp i Mora för att gå på toa, det är faktiskt första gången jag är tillbaka sedan jag flyttade så det kändes lite nostalgiskt.


Framme i oxberg där starten gick va det strålande sol och några minusgrader, under loppet gick de minusgraderna över till ett par plusgrader vilket gjorde att vi hade perfekt väder med jättebra spår.


Innan starten, jag blev lite sen in i mitt startled vilket gjorde att jag startade bland de sista.


Första milen till hökberg fick jag kämpa som ett djur i alla uppförsbackar, stora som små, jag hade i stort sett obefintligt med fäste så jag åkte nog mer bakåt än framåt i varje backe varför jag blev fruktansvärt trött under den milen. De hade vallahjälp i kontrollen så jag lämnade in skidorna där och känslan efteråt blev 100 ggr bättre. Skulle jag hitta på nåt liknande i framtiden ska jag verkligen valla skidorna hos någon i Dalarna inte nere i Karlskoga som jag gjorde inför gårdagen.


Det va så skönt när man närmade sig Mora och började känna igen olika byggnader, då visste man att det inte va långt kvar. Jag hade satt ett mål på att köra på 5 timmar, detta med tanke på hur lite jag haft möjlighet att träna på skidor denna vinter (ingen snö i Karlskoga!), jag åkte i mål på 4 timmar och 40 minuter, det kanske inte låter jättesnabbt men jag är mer än nöjd.


Här har ni en trött tjej efter målgång, jag lyckades göra två vurpor under loppet, i en uppförsbacke där vi va aldeles för många på väg upp samtidigt så att vi hakade i varandra och i en nedförsbacke där två tjejer framför mig fegade ur och stannade mitt i backen, fick inte stopp på skidorna tillräckligt snabbt så valet va att köra in i dem eller ta snödrivan bredvid, jag valde graciöst (eller inte?!) snödrivan :)


Det här är min fjärde medalj inom ett år så vet ni vad det innebär?


Jo jag har nu klarat min tjejklassiker!! Förstår ni hur underbart det känns :) Niklas hade köpt en tröja som jag fick vid målgång.


Efteråt åkte vi nästan direkt vidare, vi stannade i Vansbro och åt mat innan vi åkte hemåt. Tog ett bad när vi kom hem och när jag nattade Linnéa så lyckades jag somna så jag sov nog från strax innan nio till klockan sju när Linnéa väckte mig, snacka om utslagen tjej :pNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0