Göta kanal

Idag har vi åkt med Bellevue på Göta kanal, en resa på nära två mil där vi passerade 16 slussar.

Det va jag, Niklas, Linnéa, mamma och pappa som åkte på denna dagstur. Båten lämnade Sjötorp 10.30 och va framme i Töreboda 15.30. Till lunch serverades kallrökt lax med kokt potatis (jättegott) och Linnéa fick glass efteråt.

Det va växlande väder, sol, molnigt och regn från och till men med mestadels soligt väder, det lilla regnet gjorde ingenting. Det va riktigt mysigt och rogivande på vattnet, för Linnéa va kanske resan en timme för lång, hon ledsnade lite på slutet men annars tror jag att hon tyckte att det va roligt, hon stod längst fram och vinkade till de andra båtarna/cyklisterna längst färden.

Från Töreboda blev det buss tillbaka till Sjötorp, en resa på ca en halvtimme. Första bussresan för Linnéa och hon somnade efter en kort stund. Vi va sen tillbaka i Karlskoga vid sextiden.

Nu ikväll har vi grillat här hemma och när de blev lite kallt ute gick vi vidare in i grillkåtan och tände en brasa.

Picassoskulptur

Idag gjorde vi en liten utflykt till Picassoskulpturen i Kristinehamn.

Det är så vackert intill vattnet. Det fläktade lite vilket bara va skönt.

Vi tog en liten promenad till ett café för att äta lunch, Linnéa blev överlycklig när hon såg hur mycket glass hon fick till sin pannkaka.

Utflykt

Idag blev det en liten utflykt till mariebergsskogen i Karlstad, Niklas skulle jobba i Karlstad lite senare så vi tog två bilar dit. Det här är lite nostalgi för en annan, tror vi besökte parken varje sommar när jag va liten, då fanns det dock ett tivoli också.

Vi gick runt och kollade på djuren, klappade på getter och avslutade besöket med glass. Det blev inget lekande i lekparken då vi tänkte passa på att åka till Ikea för att byta ett par konsoler innan Niklas va tvungen att bryta upp från oss.

Jag och Linnéa stannade till på bergvik och åt lunch innan vi begav oss hemåt, det blev även ett snabbt stopp på lager 157 där det blev lite smågrejer. Jag hade en övertrött tjej med mig som nästan somnade direkt i bilen och sen sov hela vägen.

RSS 2.0