Veckan som gått

Jag får fortfarande inte in bilder från mobilen till bloggen och då jag i stort sett aldrig sitter på datorn hemma kommer det eka tomt emellanåt tills det funkar igen.
 
 
Förra helgen fick vi träffa de här turturduvorna igen, Sofie och Nicklas som har kommit hem igen efter att ha spenderat ett år i Australien. Sofies mamma hade ställt till med fest för att välkomna dem hem, hela huset va fullt med folk och även Nicklas familj från sthlm hade kommit till karlskoga. 
 
 
Eftersom min Niklas jobbade så va det jag och Linnéa som åkte dit och blev bjudna på massvis med mat samt tårta. De snålade inte om man säger så. Nadja (Sofies lillasyster) lekte gärna med Linnéa så nu vet jag ju vem jag ska anlita till barnvakt om det skulle behövas om något år. 
 
 
Hade några riktigt trevliga timmar hos familjen Hermansson. Även om de har varit borta ett år så har det faktiskt gått rellativt fort men det är kul att de är hemma igen.
 
Från en helg till nästa, veckan som gått har varit ganska händelselös då jag varit riktigt hängig med snuva och hosta, är först idag som man börjar känna sig som en människa igen. I lördags så fick pappa åka hem till Jennifer och Robin och hämta en av deras sköldpaddor, de har två men om jag förstod det rätt så har de inte riktigt kommit så bra överens den senaste tiden så de va tvugna att sära på dem. Pappa ställde upp och tog en så länge.
 
 
Igår blev det en tur till Ikea eftersom Niklas va ledig. Vi skulle köpa garderobsinredning till hallen. Tyvärr saknades det några delar så de ska Niklas köpa till när han åker till sthlm på onsdag, då får han stanna till och köpa till de skenor som behövs till de sista backarna (sitter på vänster sida, ej i bild). På kvällen började vi montera det vi hade och det gick faktiskt snabbare än jag trodde. Nu öppnade jag mest förpackningar och satte ihop delar medans Niklas monterade det på väggen men det gick smidigt. Det ska kompletteras med en golvsockel längst in men den är smidig att få dit. Framöver sen så ska vi montera skjutdörrar framför den här väggen så alla kläder och skor kommer vara dold bakom, men man får fördela upp kostnaden lite mellan månaderna :)

Promenad

 
Igår hade vi hälsodag på jobbet vilket innebar att flertalet av oss tog en rask promenad på morgonen, vi samlades klockan 8 och gick sen nere vid sjön och udden i lite mer än en halvtimme.
 
 
Efteråt hade vi bokat in frukost på strandkanten, de hade väldigt mycket att välja på vilket va bra men även gjorde att man fick lite beslutsångest. Det blev te, macka, lite fil, ägg samt juice för mig. Efteråt åkte jag hem och bytte om samt körde Linnéa till förskolan, när jag kom hem låg dock både Niklas och Linnéa fortfarande och sov så hon kom lite senare till förskolan, tur att jag inte hade något möte direkt efter.

Fiskar

 
I lördags hämtade pappa hem ett akvarium samt fiskar som han köpt av en kille i storfors. Han tog hjälp av Niklas och Robin för att frakta hem det. På bilderna är vattnet lite grumligt men nu när allt lagt sig så är det riktigt klart. Det är lite kul att sitta och kolla på dem när de lever sitt liv där under vattnet. Borgen som ni kan se i mitten fick de i "inflyttningspresent" från Niklas, kan ju säga att även han är sugen på att köpa ett akvarium men jag vet inte om jag är lika på. Det är jättefint och rogivande att kolla på dem men det ska skötas och göras rent också. Vi får väl se. 
RSS 2.0