Julbak

(null)
Tänk att vi redan är inne vid tredje advent, bara åtta dagar kvar till julafton ju. 
(null)
Vi hade gjort upp att vi skulle julbaka hemma hos mamma idag så när vi hade ätit frukost åkte vi över till masmästarevägen där mor va i full fart med att förbereda degar.
(null)

(null)
Båda tjejerna ville så klart hjälpa till.
(null)

(null)

(null)

(null)
Jennifer med familj kom strax efter oss och då va det dags för tjejerna att baka pepparkakor, tror dock att det mesta av degen hamnade i barnens magar. Två plåtar blev de i alla fall, en med lite tjockare pepparkakor som kidsen gjorde. Mamma va duktig och gjorde både bondkakor, finska pinnar och ytterligare en smördegskaka, jag hade beställt knäck men det skulle hon göra när det blev lugnt i huset, det behövs lite fokus när man ska göra de 😂 i övrigt har barnen levt loppan hela dagen, busat, dansat och stojat, undra om barnen eller de vuxna är mest trötta 🙈😂

Jolene

(null)
Igår fyllde mosters första älskling hela två år, bilden är nästan lika gammal.
(null)
Eftersom vi va bjudna på kalas hade Linnéa pysselverkstad på förmiddagen.
(null)

(null)
Några minuter över två anlände vi till ekehjelmsvägen, tjejerna testade jolenes nya kök direkt.
(null)

(null)
Lilltjejen va exhalterad över paketen så vi började med presenterna.
(null)

(null)
Jag tror på riktigt att jolene tyckte att bästa presenten idag va simglasögonen, hon ville inte ta av dem överhuvudtaget. 
(null)
Baby luna.
(null)

(null)

(null)
Tårta är gott.
(null)

(null)
Efter fikat blev de en massa lek och bus.
(null)
Mormor med minstingarna.
(null)
Vi åt kvällsmat ihop (hemmagjorda hamburgare) innan vi fick lov att bryta upp och åka hem för att lägga tjejerna i säng. Det sista de gjorde va att åka pulka ihop på hallgolvet, det kan bli kul att göra på riktigt när vi får lite snö.

Lucia

(null)
Hoppas alla har haft en trevlig lucia. Barnen fick tomteklänningar på sig till förskolan och jag tog lite glitter i håret. Det blev inget luciatåg på jobbet men desto fler lussebullar, bjöds från tre håll så det fanns gott om dem.
(null)
Klockan fyra va det dags för luciatåg på förskolan, jag va där lite tidigare och tog Moa, de absolut minsta barnen fick vara med föräldrarna i publiken eftersom de oftast ändå inte vill vara kvar med luciatåget.
(null)
Niklas jobbade iår men mamma och pappa kom med. Barnen va jätteduktiga och sjöng många fina jullåtar.
(null)
Linnéa va lucia i år. Efteråt bjöd barnen på pepparkakor som de hade bakat tidigare denna och förra veckan.
(null)

(null)
Två söta små lussebarn. När alla va nöjda tog vi med oss mamma och pappa hem till oss, hade bland annat köpt lussebullar (ännu fler) efter linneas önskemål så vi fikade ihop.
RSS 2.0