Glad påsk

(null)

(null)
Jag hade gjort i ordning en liten påskäggsjakt till barnen (främst Linnéa) så imorse innan Linnéa vaknade gav jag mig ut och gömde ägg och paket.
(null)
Moa som vaknade tidigt hann ta en tupplur innan Linnéa vaknade.
(null)
När vi hade fått i oss frukost va det dags för påskäggsjakt, Linnéa fick hjälpa Moa att hitta hennes också. Nu va nog kartan lite svår så jag fick lov att hjälpa till lite.
(null)

(null)

(null)
Barnen fick varsitt påskägg och lego, Linnéa fick vanligt lego och Moa duplo.
(null)

(null)
Jag hade lovat Linnéa att hon skulle få gå påskkärring så vid tio gav vi oss ut, Linnéa och Moa fick vara utklädda. I början va Linnéa lite blyg men efter att par hus tyckte hon att det va jättekul och hon sprang vidare till nästa. Det va kanske hälften av husen som öppnade, många va nog borta för det va både mörkt och inga bilar på uppfarten. Hos en av grannarna mötte jag på en kollega från banken så blev kvar där en stund och pratade innan vi gick vidare. Linnéa hade kunnat gå påskkärring längre men Moa höll på och somna (bar henne) och vi skulle vidare på påsklunch.
(null)
Linnéa fick ihop mycket godis men det bästa va helt klart ett kinderägg som hon fick av en av grannarna.
(null)
Strax efter tolv anlände vi till hälla för påskfirande med en del av släkten, i år va vi en mindre skara än vanligt eftersom många hade planer på andra håll men vi hade en trevlig lunch/eftermiddag. Linnéa va snabb med att börja leka med folkes lego.
(null)

(null)
Påsklunchen va väldigt uppskattad av Linnéa, och oss andra också.
(null)
Till fika blev det en påsktårta som mamma hade bakat och som jag sen hjälpte henne att dekorera. Hade nästan alla barn runt mig som va spända på att få smaka godistårtan.
(null)

(null)
Eftersom solen sken tog vi fikan utomhus, barnen passade på att leka både innan och efter tårtan.
(null)
Sen väntade påskäggsjakt för barnen, de va alla överlyckliga när de hittade äggen.
(null)

(null)

(null)
Godis är gott men de fick alla även varsitt förstoringsglas så de letade kryp men tror inte de hittade några.
(null)
Innan vi gav oss hemåt igen fick Moa lite mellis, Linnéa passade på att leka lite mer med legot under tiden, det va knappt vi fick henne därifrån.
(null)
Får tacka alla inblandade för en fantastisk dag. Linnéa va jättenöjd när hon gick och la sig, hon saknade dock sin pappa så vi ringde till honom och sa godnatt, han satt i bilen mellan Luleå och Sundsvall. 

Fika

(null)

(null)
Idag fick jag hjälp av Linnéa att baka, det blev en amerikan cookie i stekpanna vilket helt enkelt va en stor kaka (frasig men seg i mitten). Vi bakar inte så ofta här hemma bortsett från när det är kalas, den här gången va det eftersom vi skulle få besök.
(null)
Jag hade bjudit över Johanna på en fika då det va länge sen vi sågs så hon dök upp vid två.
(null)
Under de fem timmar hon va här hanns det bland annat med en massa uppdateringar, en hel del "Elsa och Anna" lek samt målande av påskbrev. Det va en mysig eftermiddag och jag hade två trötta små tjejer här hemma efteråt.

Påskparad

(null)
Varje år hålls det en påskparad i Karlskoga, förskolans stora barn brukar gå men tänkte att Linnéa nog skulle tycka att det va roligt att gå så jag hängde på med Moa. Va fler föräldrar som gjorde samma sak men de mötte upp alla utanför karlskoga tidningen där samlingsplatsen va.
(null)

(null)

(null)
Det va många barn på plats som tillsammans med några påskkaraktärer gick till torget.
(null)
På torget va det sång och dans. 
(null)
Även Moa fick vara en liten påskkärring.
(null)
Alla barnen va så duktiga även om de tyckte att det va lite jobbigt att gå. Tillbaka på förskolan väntade påsklunch för barnen, jag och Moa åkte hem och åt pannkaka/sushi. 
RSS 2.0