Torsdag

(null)
Efter att Linnéa lämnats på förskolan i morse åkte vi andra till Storfors där Niklas skulle hjälpa pappa att bära upp några skrivbord och hyllor till ett av kontoren på övervåningen.
(null)
De senaste dagarna (kvällarna) har jag och Niklas lagt klart gräsklipparkabeln och idag va det äntligen dags att koppla ihop allt, vi va lite nervösa men det va perfekt signal och lilla Bosse jobbar nu på för fulla muggar här hemma. Vi köpte gräsklipparen för snart tre år sedan men det är först nu som tomten inte är mitt i bygge eller uppgrävd. Vi har fortfarande en jordhög som vi inte fått bort än men den ramade Niklas in med träreglar så länge. 
(null)
Vid ett så hade vi utvecklingssamtal för Linnéa på förskolan där vi fick en liten uppdatering om hur hon är och har det. Det låter som att hon sköter sig och trivs väldigt bra. Hon har haft sina nära vänner men nu lät de som att hon började utvidga sitt kompisgäng mer och mer. De tränar på med uttal och språket och från och med den här veckan kommer babblarnagruppen bli mindre (fem av barnen ska vara med i skogsgrupp den tiden) och det kommer då vara tre barn istället vilket gör att de tre kommer kunna få ännu mer tid, tydligen va det även dessa tre barn som tyckte att det va roligast så det är ju ännu bättre. Det enda som kommenterades va att Linnéa inte gillade att gå i branta nerförsbackar, hon ville gärna hålla en fröken i handen när de va i skogen så vi ska hålla lite koll så det inte är något med balansen och vara ute och gå i backar. Annars va hon en snäll kompis som håller ordning och reda, envis och målmedveten och en liten teaterapa som pratar konstant, vill gärna testa nya grejer och äter med kniv och gaffel.
(null)
De här blommorna sådde Linnéa på förskolan här i våras, hon va väldigt noga med att de skulle vattnas varje dag och de har blivit jättestora och fina, blomman ska heta månvinda och den klättrar på bra. Jag planterade om dessa och tog ut dem idag så hoppas att de klarar sig och tar sig ännu bättre nu. 
(null)
Idag blev elektrikern helt klar så nu har vi bland annat fått utebelysning och eluttag på lekstugan och grillkåtan, det är fortfarande lite för ljust (går på ljussensor så tänds när det blir mörkt) för att se hur det ser ut i mörkret men jag tror det kommer bli mysigt. 

Onsdag

Det rullar på här hemma och vi har nu fått in både nya ytterdörren och spottar i trallen bak.
(null)

(null)
Det blev verkligen ett helt fantastiskt ljusinsläpp i hallen, kändes nästan som ett nytt rum. 
(null)
Det känns så skönt att vi äntligen börjar närma oss slutet, imorgon väntar inklädning av trallen och sen är snickarna klara, även elektrikern ska komma och göra klart lite småpyssel som påbörjats för ett år sedan ungefär.

Tisdag

(null)

(null)
Igår fick jag ett samtal från företaget som varit här och byggt att de hade ett par dagar fria så att de kunde komma och fortsätta med dörrbyte och inklädnad av altan. Nu hade vi några grejer att "reklamera" så hela dagen har gått åt att fixa till det gamla. Det hade bland annat missats en del skruv i brädor som gjort att brädorna böjt eller skruvat sig så allt sånt byttes ut.
(null)

(null)

(null)
Vi tog lunch på stan och passade även på att gå in och säga hej till de kollegor som va på plats. Efteråt gick vi in på hm och köpte lite kläder, för mig blev det en klänning de andra fick lite mer. 
(null)
Vi passerade även ÖB och Intersport och äntligen hittade jag ett par nya skor, tog sista paret i den storleken. Mina gamla är det hål i på alla möjliga ställen så de får bara duga till trädgårdsjobb i framtiden.
(null)
Vi blev klara på stan i samma veva som Linnéa skulle hämtas från förskolan. Hemma började vi med lite puzzlande.
(null)

(null)
Tågbanan är populär hos båda tjejerna även om Linnéa mest tycker att Moa förstör.

RSS 2.0